måndag 29 mars 2010

Våren är verkligen på väg och ett hett tips till hundägare :-)


Det hörs verkligen att det börjar bli vår på riktigt. Svanar och gäss kommer flygande i stora ljudliga streck. Småfåglarna överröstar allt och nu har både rödhaken och sädesärlan siktats, det känns hoppingivande

I uterummet börjar det växa så smått, en liten akleja har tittat upp bredvid fikonet och min lilla tall har överlevt vintern i trädpionens kruka. Denna har jag drivit upp från frö (tackBosse!) och den har långa mjuka barr. Skall bli spännade att se hur den utvecklar sig. Vinrankan har fått en en enorm kruka, 100 l jord gick åt samt en massa lecakulor så det får bli den sista omplanteringen av den.
till sist ett litet tips till alla med långhåriga hundar: Samla ull och sätt ut till småfåglarna! Tänk så mjuka fina bon de får av sånt som vi irriterar oss på inomhus i fälltider. Tipset att fylla talgbollshållaren med ullen fick jag från en annan bloggare. Ett annat hett tips är att hänga den under tak så de får torrt byggmaterial.

2 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Skönt att se att våren visar sig på några ställen i alla fall.
Gulligt av dig att du tänker på våra små vänner.
Ha en bra dag!
Elisabeth

Ölandsvindar sa...

Kan berätta att Bosses egna tallfrön är ganska hoptorkade vid det här laget men han kanske får ny inspiration när han ser din lilla planta. Vi ses snart!
Kerstin