måndag 13 december 2010

Trevlig adventshelg

Denna helg har vi, förutom att skotta snö förstås, varit i Nyköping på besök. Där kunde man konstatera att julstress har en helt annan betydelse än i Stockholmstrakten. Ingen större trängsel och alla tar det lugnt och pratar en massa med kunderna i kassan, något som en Stockholmare har svårt för men det är ju trevligt. Man kan nog vänja sig vid detta :-)
Vinden gör spännande formationer av snön

Vi blev bjudna på adventkaffe med glöggprovning
På söndagen skulle vi gå med några grannar och äta Jultallrik men till vår förvåning fanns bord med kalla rätter och med godis, efterrätter och tårtor. Jultallriken bestod av de varma rätterna som serverades till bordet. En trevlig överraskning och dessutom var allt mycket gott och prisvärt.  

På en vägg projicerade man en brinnade brasa på storduk och det gav ett varmt och välkomnande intryck. 
Idag blir det förhoppningvis pepparkaksbak.

4 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Det var nästan det första vi lade märke till när vi flyttade till Trosa för 38 år sedan. Att handla i Nyköping var så mycket mysigare än att handla i Sthlm.
Kram
Kerstin

Britt sa...

Var i stockholm i helgen och visst är det ett jäktat folk//Britt

Gunilla sa...

Oh vad allt ser gott ut.
Där skulle jag gärna vilja vara och provsmaka.

Ja vädret är verkligen skiftande.
Kylan skall ju återkomma så idag verkar det vara en mellandag.

Jag skall ut i snövädret idag ochså hoppas att det inte blir värre.

Ha en riktigt fin dag
Kram/Gunilla

karina sa...

Hejsan!

Här är Kalmar också stressfri stad och inte tala om Borgholm. Har kommit ifrån stressen men det blir lite problem med mannen när han kommer ner till helgerna, men han lär sig nog tempot när han blir dagledig och bor här jämt "ler". Så mysigt det såg ut med elden som fanns på väggen och här ska det börja bakas lite inför jul. Ha en trevlig advent, Karina.

karinasblogg.lekame.com