fredag 30 april 2010

Våren och fåren är på plats


Våren har verkligen kommit igång nu, gräsmattorna grönskar och det längre gräset i naturen frodas, till glädje för mina fyrbenta som betar likt kor :-) Den stora har förstås redan badat. Fåren är ett annat säkert vårtecken häromkring. så härligt att titta ut, se flocken vandra omkring och höra dem bräka. Ett annat vårtecken är att en närbelägen plantskola öppnar. såhär på våren finne det "bara " mängder an penseer att välja bland och ack så svårt. Förstora bilden och njut av blomsterprakten! Boende/besökare i närheten rekommenderas starkt att åka till  plantskolan belägen i Hillesta, Västerljung
Och till sist vill jag dela med mig av soluppgångden denna Valborgsmässoafton  (ca en timme mellan bilderna) och önska er alla en fin kväll och Trevlig Helg.

Nu tänker jag äta frukost i uterummet :-) , lyx  när det börjar bli varmt

fredag 2 april 2010

GLAD PÅSK

Tänkte visa några av mina påskdekorationer (jo jag har sådana också, förklarar kanske varför det finns så mycket i mina förråd...)













Börjar med ett par gamla kära saker, först ett gäng påskkycklingar av flirtkuletyp och sedan en påskduk som min mamma sydde för många många år sedan och som nu är ett kärt minne.

 Så min ide´om vad man kan göra med sina påskägg istället för att fylla dem med godis nu när man vet att svenskarna äter mest godis i världen!! Sist men inte minst årets tillskott, en fantastisk ljusstake för värmeljus (eller annat) som jag fått nu till Påsk (tack Bengt :-)) och som består av en rundel med kycklingar i ägg, alla med olika ansiktsuttryck (eller  vad det nu heter när det gäller fåglar...). Den kommer från Harvesttime  som  har en hel massa andra roliga prydnader. Har blivit med "barnhund" (jfr barnbarn ;-)) över påsk så det blir en del utomhusaktiviteter. Efter påsk styr jag kosan söderut till en välkänd och älskad avlång ö i Östersjön ;-)